Login to your account

Username
Password
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password
Verify password
Email
Verify email

Dijamanti.eu

Vaš izvor informacija o dijamantima

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Drago kamenje

Minerale, kristale, drago i poludrago kamenje možemo promatrati sa različitih aspekata. Kemičar će se baviti analizom kemijskog sastava kristala, njihovih atoma, molekula, iona i sposobnostima vezanja s drugim elementima. Fizičar će promatrati druge osobine: kao lom svjetlosti, provodljivost električnog toka, piezoelektrični efekt i slično. Draguljar će svoju pažnju usmjeriti na estetski dio i promatrati drago i poludrago kamenje na umjetnički način i tražiti način kako ih izbrusiti i oblikovati da bi služili kao nakit.

 


Geolozi i mineralozi će ih razvrstati po različitim sistemima kemijskog i fizikalnog djelovanja i po nalazištima. Kao laici koji osjećaju neku neodređenu privlačnost za njih, divimo im se i veselimo kad nekog od njih primimo na dar ili ga sami sebi kupimo. Gledamo ih i pomalo drugačije kad osjetimo tu neobičnu privlačnost i podršku koju nam pružaju u duhovnom razvoju.Nadamo se da nam donose sreću, osjećamo da nam mijenjaju raspoloženje i podižu nas u novo stanje svijesti. Sada ih vidimo kao prijatelje i vodiče koji nesebično rade za nas.

Vidimo ih i na način da nam pokušavaju vratiti zdravlje i već kratkotrajnom upotrebom kristala osjetimo poboljšanje a često i nestanak naših tegoba. Mogu nam poslužiti u tretmanima iscjeljivanja, za postizanje energetske ravnoteže u čakrama, za zaštitu, kao pomoć u ostvarivanju različitih ciljeva ili rješavanju problematičnih situacija itd.No oni sami nisu dovoljni da bi riješili naše zdravstvene, emotivne ili druge poteškoće.

Kristali mogu prenositi energiju i pojačati ili ubrzati neki proces na taj način. Za korištenje kristala potrebno je znanje, da ne prouzročimo više štete nego koristi. A za učenje je potrebno vrijeme i iskustvo. Puno mog znanja o kristalima dolazi sa intuitivnog nivoa, kao i više godina prakse u kojima sam dopustila da mi kristali "govore". Kristali su me izabrali. Oni govore a ja slušam. Ovo se može dogoditi jedino kada si dopustiš da vjeruješ u više sile i dopustiš da one djeluju kroz tebe .I vi možete koristiti kristale i drago kamenje kao vodiče dok razvijate svoj vlastiti put.